Nieuwe spelregel: Vooraf handen schudden

19 september 2014 – In het seizoen 2014-2015 zijn er enkele spelregelwijzigingen van kracht. Deze wijzigingen zijn met de scheidsrechters besproken tijdens de diverse officialsymposia in de afgelopen weken. Een belangrijke wijziging in het kader van Fair Play en een Veilig Sportklimaat is het vooraf handen schudden aan het net.
Verandering in het protocol: wij geven elkaar voor de wedstrijd een hand.
In het kader van Fair Play en Veilig Sportklimaat is er een belangrijke aanvulling op het protocol. Drie minuten voordat de wedstrijd begint schudden alle spelers elkaar de hand. Ook de scheidsrechter(s) kan hier aan mee doen door zich, net als de spelers, langs het net op te stellen.
Wij hopen dat elk team, van eredivisie t/m de laagste jeugdklasse, hieraan zal deelnemen.
Zo doen we dat!
(http://www.volleybal.nl/nevobo/verenigingen/veilig-sportklimaat/nieuws/spelregelwijziging:-wij-geven-elkaar-vooraf-de-hand)