D2 ontvangt Punch 9

Vrijdag 19 april 2013 is een avond geworden die niet snel zal worden vergeten. Het was alles Punch wat de klok sloeg. De tegenstander was Punch (9), na afloop werd punch gedronken en in de tipsy cake zat ook heel wat punch(rum) van 28%.

Met dank aan H3 die snel klaar was met hun tegenstander, was er tijd genoeg om in te spelen. H3 zorgde ervoor, dat we de nodige inspeel muziek konden horen. Maar toen de wedstrijd begon verraste H3 ons niet alleen met het tijdig leveren van een scheidsrechter en teller, maar ook zat H3 op een zelfgebouwde tribune achter het scherm klaar om D2 aan te moedigen, al of niet met bijgeleverde geluidseffecten. Geweldig hoe zij dat 4 sets wisten vol te houden.

D2 wist het ook 4 sets vol te houden onder toeziend oog van vele belangstellenden: moeders, vaders, echtgenotes/ten, vriendjes zowel vaste als losvaste, zussen, vriendinnen enz. En ze kregen waar voor hun geld. Ze zagen het hele d2 (inclusief zieke Maarit op de bank) aan het volleyballen en winnen. Punch van het bekende “hup blauw” gaf weinig hup, maar ze bleven wel spelen. We hebben elke set duidelijk gewonnen (drie sets met 25-9) en D2 rondde met deze overwinning een mooi seizoen af als de terechte kampioen. Sommigen op onze bank gingen nog Punch aanmoedigen maar dat deerde ons niet. Met solide spel, knap serveerwerk, slimme ballen en harde slagen tikten wij de punten bij elkaar en eindigden wij met 14 punten boven de nummer 2. En dat is niet niks. Dat zijn toch drie wedstrijden !!

Volgend jaar 3e klas spelen. En dat wordt toch echt anders. Maar eerst foto’s maken. Van het D2 dat cK een mooie kampioensbeker overhandigde met alle d2 namen er bij. En een fles gezondheidsdrank van de slijter. En foto’s maken in combi met het eerder geprezen H3.

Vriend en vader Marleen sjouwden een koelkast naar binnen vol punch in een bokaal die niemand tillen kon. Er was genoeg voor d2, hun aanmoedigers, het H3 team en zelfs voor de tegenstanders. Gezellig hoor. Het laatste beetje alcoholisch vocht werd uit de enorme punch bokaal met een rietje zorgvuldig weggezogen. Geen druppel bleef er over want dat zou zonde zijn.

En er was cake-prut waar iedereen bedenkelijk naar cake(= keek), maar na het proeven van de rum, caken velen stiekem of er misschien nog wat over was. Het laatste beetje lepelde (juister: vorkte) H3 weg. Ook H2 kwam nog even langs na de vaststelling dat H2 en H3 tegen elkaar zaterdag PD moeten spelen. Dat wordt opnieuw een spectacle waar je punch tegen kan zeggen of voor nodig moet hebben.

D2 – dat wat ingewikkeld het seizoen begon – kan omzien naar een zeer goed en sfeervol seizoen met als extra beloning de nodige punten en zelfs het kampioenschap. Iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan de geweldige avond voor D2 wordt oprecht dank gezegd. Maar toch wel in het bijzonder D2 zelf want zonder hun inzet en prestaties was vrijdag de 20e heel anders verlopen. Ook voor cK. Zeker weten.

cK